Blogin arkisto

Tunnista muutostarve ja toteuta se!

Keskiviikko 13.11.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgKaikki johtajat tuntevat tämän tunteen: Olet edistymässä bisneksessäsi ja elämäkin tuntuu hyvältä. Sitten yhtäkkiä: PAM! Joku painaa jarrut pohjaan ja istut tyhjänpanttina keskellä katua, samalla kun kilpailijasi vetävät viereisillä kaistoilla kahta puolta ohitsesi.

Yrität käynnistää moottoria ja potkit renkaita, mutta et vain saa kiinni siitä missä vika on. Olet pettynyt itseesi, sillä sinulla oli jo aiemmin sellainen tunne, että kaikki ei ole kunnossa, mutta et tehnyt mitään, kunnes - seinä tuli vastaan? - jämähdit paikoillesi.

Hengitä syvään, sillä minulla on yksi sana, joka korjaa ongelmasi: muutos.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, muutos, johtaminen

Vinkkejä hyvän ihmiskeskeisen liiketoiminnan rakentamiseksi

Keskiviikko 6.11.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgAina välillä sanon jotain sellaista, joka kuulostaa sen verran hyvältä, että haluan jakaa sen eteenpäin.

"Useimmat ihmiset ajattelevat, että palvelu on jotain sellaista, joka syntyy ongelman jälkeen. Palvelu alkaa ensimmäisestä kontaktistasi."

Siinä se. Joten puhuaksemme palvelun ammattilaisuudesta, joka on Human Business Way -konseptini ytimessä, haluan kertoa sinulle hieman lisää minun omasta palvelukonseptistani. Jos tämä on sinusta kiinnostavaa, suosittelen, että luet Mitch Joelin juttuja. Hän on paras.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, johtaminen, liiketoiminta, myynti, asiakas

Menetkö töihin?

Keskiviikko 30.10.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgKun menet töihin, menetkö oikeasti töihin? Vai menetkö töihin tekemään jotain muuta?

Pidätkö selaimesi avoinna koko päivän? Onko sähköpostisi päällä ja näkyvissä koko päivän? Haetko uusia juttuja ja häriöitä? Vai teetkö sitä työtä mitä sinun pitää tehdä?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Menestystä kuuntelemalla

Keskiviikko 23.10.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgHello! Tämän juttuni lopussa pyydän sinulta hieman apua osallistumalla kyselyyni. Minulla on juotavana herkullista David's Tea -kaupan orgaanista Saigon Chai -teetä jäälleen kerran. Mitä sinä juot tänään? (klikkaa kommentoi ja kerro).

Tohtorit Rober Brooks ja Sam Goldstein kertovat upeassa kirjassaan The Power of Resilience (kumppanilinkki) mielenkiintoisia juttuja siitä, kun he kysyvät asiakkailtaan heidän omista viestintätaidoistaan. Melkein kaikki kertovat olevansa hyviä puhumaan. Lähes kukaan ei kerro viestinnän kannalta (ehkä vieläkin) tärkeämmästä osasta, kuuntelemisesta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Välittämistä ei voi korvata

Keskiviikko 16.10.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgUnelma-asiakkaasi osaa kertoa välitätkö heistä oikeasti, vai yritätkö vain saada kaupat tehtyä. He kuulevat sanoistasi ja äänestäsi välitätkö vai et. He näkevät teoistasi ja tavastasi toimia—teeskenteletkö vai et.

Maailmassa, jota ohjataan kaupallisuuden, globaalistumisen ja erottelun kautta, paine siihen, että uskotaan ja käyttäydytään siten, että liikesuhteet ovat vain liikesuhteita tapahtumien ympärillä, on valtava. Ne meistä, jotka välittävät oikeasti asiakkaistaan ja suhteistaan, erottuvat massasta. Heihin luotetaan ja heidät toivotetaan tervetulleiksi, heistä tulee asiakkaiden strategisia kumppaneita.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Varmista kannattavuus

Keskiviikko 9.10.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgJos organisaation myynnin tilanne on hallinnassa, eli tiimeillä on riittävästi aktiviteetteja ja asiakkaita, kannattaa keskittyä kehittämään tarjoomaa.

Käytännön tasolla tämä tarkoittaa sitä, että vaikka nykytuotteilla ja ratkaisuilla tehtäisiinkiin kauppaa, ne eivät välttämättä tulevaisuudessa palvele tarpeita, ne eivät ehkä mahdollista lisämyyntiä, tai tuotepaletti on liian hajallaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Miksi ideastasi ei tullut totta

Keskiviikko 2.10.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgOletko koskaan saanut sellaista todella isoa ideaa, sellaista, joka satavarmasti tuottaa läpimurtojuttuja ja maailmaa mullistavia tuloksia? Onko sen toteuttaminen käytännössä ollut hankalaa

Sinulla on aivan varmasti ollut tällaisia hetkiä, olet keksinyt ideoita, joilla voit parantaa omia tuloksiasi. Sinulla on ollut ideoita siitä miten voisit parantaa asioita töissäsi. Ja olet aivan varmasti keksinyt jossakin kohdin maailmaa mullistavia ideoita, jotka tekisivät unelma-asiakkaidesi elämästä helpompaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen, idea

Aikajana poistaa stressiä

Keskiviikko 25.9.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgProsessien tarkoituksena ei ole estää terveen järjen ja ammattitaidon käyttöä vaan kuvata toimenpiteiden järjestystä.

Kun kyseessä on säännöllisesti toistuva viestinnän toimenpide, joka esimerkiksi julkaistaan tai esitetään tiettynä viikon tai kuukauden ajankohtana, voidaan aikataulusta piirtää myös aikajana.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, ajanhallinta, ajankäyttö, itsensä kehittäminen

Kokeile, opi, ja toista uudelleen

Keskiviikko 18.9.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgHuomenta taas! Tämä juttu kertoo paljon minusta itsestäni. Mutta tavoitteeni on tästä huolimatta se, että annan sinulle mahdollisuuden ajatella paljon itseäsi, jos onnistun.

Kirjoittaessani tätä, kirjani, jonka kirjoitin yhdessä Julien Smithin kanssa on noussut Amazonin markkinointikirjojen listoilla sijoille #1 ja #3! Kirjamme pääsi ensimmäisenä päivänään kaikkien kirjojen listalla sijalle 411. Ensimmäisenä päivänä julkaisun jälkeen. Kiitos kuuluu sinulle. Sinä sait tämän aikaan. Uskon, että kirjamme pärjää vielä tätäkin paremmin. Kiitos.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Valmenna sinäkin tiimiäsi

Keskiviikko 11.9.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgSinun on valmennettava joukkueesi tarjoamaan parasta osaamistaan. Toisinaan sinulla on tähtijoukkue, eli sellainen jengi, joka rikkoo ennätyksiä ja ylittää kaikkien odotukset—jopa omansa.

Toisinaan sinulla on joukkue, jolla on hieman tarvitsemaasi vähemmän osaamista, ja joskus sinulla on tiimi, joka on hieman keskitasoa parempi. Sinun hommasi on valmentaa joukkueesi tuomaan esille sen paras osaaminen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Myyntiprosessissasi on virhe

Keskiviikko 4.9.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgThe Difference Between a Sales Process and a Methodology, Anthony S. Iannarino ~

Resepti on prosessi. Se kertoo sinulle vaihe-kerrallaan, mitä sinun on tehtävä saavuttaaksesi jonkun tietyn lopputuloksen. Jos leivot kakkua, resepti johtaa sinut alusta loppuun, kattaen kaikki vaiheet siinä välillä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, myynti, myyntityö, asiakas, itsensä kehittäminen

Itsenäisyys ei ole vapautta

Keskiviikko 28.8.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgItsenäisyys, ei ole vapautta, tai vähintäänkin se ei ole vapautusta kaikesta. Itsenäisyys on monien vastuiden hyväksymistä.

Itsenäisyys Ei Ole Vapautta

1776 joukko ihmisiä uudessa maailmassa, josta myöhemmin tuli Amerikka, allekirjoittivat itsenäisyyden julistuksen. Kyseinen dokumentti ei sanonut, "Okay, tästä lähtien hommat ovat helpompia". He luopuivat taloudellisesta tuestaan, hallinnostaan, sidoksista useisiin hankkijoihin, ja monesta muusta. Niin, heillä oli hyvää syy tähän kaikkeen. Diili itsessään oli huono.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

En halunnut yrittäjäksi

Keskiviikko 21.8.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgJack Dorsey, Twitterin ja Squaren taustalla vaikuttanut nero kertoo, miten hänestä tuli perustaja ja mitä tämä titteli oikeastaan hänen mielestään tarkoittaa.

Silicon Valley on täynnä tarinoita siitä miten yrittäjät ovat yrityksensä käynnistäneet. Kun sarjayrittäjä Jack Dorsey astui lavalle TechCrunch Disrupt -tapahtumassaa San Franciscossa hän halusi oikaista yleisönsä käsityksen siitä miten hänen perustajatarinansa alkoi.

"En koskaan halunnut tulla yrittäjäksi," Dorsey kertoo.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, yrittäminen, yrittäjä

Tavoitteiden takaa-ajo

Keskiviikko 14.8.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgÄlykkäät johtajat ymmärtävät että tavoitteiden tavoittelu ja takaa-ajaminen vain niiden itsensä takia ei ole tarkoituksenmukaista tai riittävää.

Organisaation kaikentyyppisten tavoitteiden tavoittelun täytyy aina olla tarkoituksellista, fokusoitua, jatkuvaa, toisinaan myös agressiivista ja periksiantamatonta yhteistoimintaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen, esimies, johtaja

Martha Stewartin kymmenen ohjetta menestykseen

Keskiviikko 7.8.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgMartha Stewart on meille suomalaisille hieman ehkä etäinen, ja joillekin, jopa tuntematon hahmo. Amerikassa hän on kuitenkin yksi arvostetuimmista elämäntapaguruista ja mediamoguleista tänä päivänä.

Tässä Marthan kymmenen ohjetta matkallesi menestykseen, silloin kun aloitat omaa yritystäsi ja seuraavaa elämääsi. Nämä ajatukset perustuvat hänen omiin näkemyksiinsä hänen omista kokemuksistaan, jotka syntyivät jo vuonna 2005, kun hän oli vankilassa tekemistään sisäpiirikaupoista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Vältä epätoivoa asiakashankinnassa ja hinnoittelussa

Keskiviikko 31.7.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgHyväntuulista keskiviikkoa! Olen viimeaikoina tehnyt paljon töitä hinnoittelun ja arvon kasvattamisen parissa. Näiden kahden idean ajatellaan usein olevan päällekkäisiä, mutta useimmiten ne eivät ole. Liian usein myyjät, myyntiorganisaatiot ja yrittäjät luovat arvoa ilman, että he pyytäisivät edes osaa tästä luodusta arvosta takaisinpäin.

Katsotaanpa kahta syytä sille, miksi tämä on näin ja miten tätä voitaisiin muuttaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, myynti, myyntityö, asiakas

Sytytä asiakkaasi liekkeihin

Keskiviikko 17.7.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgOletko koskaan yrittänyt pitää omaa liekkiäsi tai leirinuotiota yllä? Jos olet onnistunut liekin sytyttämisessä, silloin tiedät, että paras tapa pitää se palamassa, on ruokkia sitä jatkuvasti. Tällöin liekkisi ei koskaan sammu, jolloin sitä ei tarvitse koskaan sytyttää uudelleen.

Tämä tietysti vaatii jatkuvaa valvontaa ja huolenpitoa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, itsensä kehittäminen, asenne, myyjä, myynti

Menestyvän yrityksen neljä tukipilaria

Keskiviikko 10.7.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgMari Smith ja Anne McKevitt kertoivat taannoisessa webjamissaan menestyvän yrityksen luonnin neljästä kulmatolpasta. Tässä tiivis yhteenveto tarinalle:

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Miten asetat ja saavutat isompia tavoitteita

Keskiviikko 3.7.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgEt saa yhtään pisteitä tähtäämällä alemmas. Sinun tavoitteesi ja tulevaisuuden haaveesi ovat omissa käsissäsi. Sinä itse olet oman elämäsi kirjailija, tai jos sallit tämän analogian, maalari.

Joten annan sinulle siveltimen. Voisitko harkita maalaavasi hieman isommilla vedoilla? Juon muuten itse Americanoa juuri nyt. Entä sinä?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Miten tavoitteidesi kertominen auttaa saavuttamistasi

Keskiviikko 26.6.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgDorothy Parker sanoi, "Vihaan kirjoittamista. Pidän siitä, että olen kirjoittanut." Tiedän monia ihmisiä, jotka ovat samanlaisia bisneksissään, ja kaupoissaan. Tiedän monia sellaisia ihmisiä, jotka tykkäävät unelmoida siitä millaista heidän elämänsä tulee olemaan sen jälkeen kun he ovat onnistuneet, mutta näillä samoilla ihmisillä on taipumus hypätä sen vaiheen ylitse, jolloin pitäsi tehdä kovasti töitä, tai se saa vain hetken heidän aikaansa.

Tässä on hyvä vinkki: työn tekemisen vaihe on se, joka johtaa rahan tekemisen vaiheeseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen, työ

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »